Монопольні кола ведуть кампанію з дискредитації реформ в Україні – Квін

Монопольні кола ведуть кампанію з дискредитації реформ в Україні – Квін

Укрінформ
Вашингтон продовжить роботу з Києвом за всім спектром інтересів.

Про це заявила тимчасова повірена США в Україні Крістіна Квін під час Київського безпекового форуму, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», який є організатором заходу.

«Як підтвердила адміністрація президента Байдена, Сполучені Штати залишаються вірними Україні як одному з наших найближчих партнерів та друзів, і ми продовжуємо співпрацювати за всіма напрямками наших широких взаємних відносин», – наголосила Квін у відеозверненні до учасників форуму.

На думку тимчасової повіреної у справах США, станом на сьогодні можна визнати, що Президент Володимир Зеленський зіткнувся з проблемами на шляху.

Читайте також: США залишатимуться непохитними у підтримці України – Крістіна Квін

вирішення таких питань, як врегулювання конфлікту на сході України та боротьба з корупцією, яка є «значною перешкодою для всебічного економічного зростання і євроатлантичної інтеграції України».

Квін наголосила, що основні напрямки політики США щодо України мають широку двопартійну підтримку у Вашингтоні, і вони є послідовними за адміністрації президентів обох партій. «Ми й надалі співпрацюватимемо з Україною, щоб просувати вперед її євроатлантичні прагнення і будувати заможнє майбутнє для всіх українців. Наше партнерство включає конкретну підтримку в просуванні реформ верховенства права та економічне зростання в країні, а також її боротьбу проти російської агресії в усіх формах», – повідомила тимчасова повірена.

Вона нагадала, що протягом періоду з 2014 року Сполучені Штаті надали Україні допомоги на 4,5 млрд дол., і ця підтримка продовжуватиме відігравати ключову роль у просуванні реформ та зміцненні безпеки.

Читайте також: Байден зосередився на подоланні пандемії, розкладу візитів ще немає – посол США

За словами дипломата, нове керівництво у Вашингтоні активно підтримує Україну: «І президент Байден, і державний секретар Блінкен нещодавно підтвердили нашу політику щодо Криму в сьомі роковини російської окупації півострова».

Коментуючи зусилля керівництва України щодо боротьби з корупцією, Квін зазначила: «Ми стали свідками наполегливої протидії з боку впливових

монопольних кіл, які прагнуть підірвати незалежність та ефективність антикорупційної інфраструктури України, намагаючись уникнути відповідальності за свою корупційну поведінку».

«Ці впливові монопольні кола також проводять широку кампанію дезінформації, спрямовану на дискредитацію реформ в Україні та її курсу на захід», – наголосила дипломат.

Вона нагадала, що держсекретар США Блінкен також виступив проти корупції, оголосивши нещодавно про внесення Ігоря Коломойського до санкційного списку.

Водночас тимчасова повірена в справах США позитивно оцінила ухвалення Верховною Радою в першому читанні реформи Служби безпеки України, а також зобов’язання з боку Зеленського провести комплексну судову

реформу – дуже необхідний крок для зменшення корупції в Україні.

Як повідомляося, Київський безпековий форум – це міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований фондом «Відкрий Україну» у 2007 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-