Законопроєкт про медіа не дає можливості Нацраді забирати ліцензію - Шевченко

Законопроєкт про медіа не дає можливості Нацраді забирати ліцензію - Шевченко

Укрінформ
Законопроєкт про медіа не дає можливості Національній раді з питань телебачення і радіомовлення забирати ліцензію своїм рішенням.

Про це заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм", повідомляє кореспондент Укрінформ.

"Ми маємо рухатися максимально збалансовано, і ми не можемо перегнути палку в жодну сторону. Так, цей законопроєкт не дає можливості Нацраді в принципі забирати ліцензію своїм рішенням. Таких повноважень немає зараз, і не планується в майбутньому. Ми розуміємо, якби такі повноваження були, то реагування на «112 канал», на ті канали, які потрапили під санкції, було б набагато рішучішим, швидкішим, і, ймовірно, було б на користь інформаційній безпеці. Але разом з цим виникають інші ризики і недовіра з боку учасників ринку", - сказав Шевченко.

Читайте також: Західні фахівці підтверджують демократичність законопроєкту про медіа – Ткаченко

Він зазначив, що важливо одночасно досягнути компромісів по всім позиціям.

Читайте також: Потураєв розповів, над чим зараз працюють автори законопроєкту про медіа

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2020 року в парламенті зареєстрували доопрацьований законопроєкт про медіа. Однак через хвилю критики та відсутність цілковитої підтримки його не вносили до сесійної зали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-