Судді, депутати і не тільки: НАЗК перевіряє декларації 88 посадовців

Судді, депутати і не тільки: НАЗК перевіряє декларації 88 посадовців

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало повну перевірку декларацій 88 посадовців, в тому числі суддів, народних депутатів та посадовців міністерств.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні НАЗК

Зокрема, розпочата перевірка декларацій заступників міністра енергетики Юрія Бойка та Ярослава Демченкова, міністра фінансів у 2018-2020 роках Оксани Маркарової, колишнього заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого, першого заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Валерія Іващенка, заступників генерального прокурора у 2019-2020 роках Віталія Каська та Віктора Чумака. Також у НАЗК перевірять декларації суддів верховного суду Миколи Короткевича, Володимира Селіваненка та Олега Могильного, народних депутатів Олександра Колтуновича, Ольги Саладухи, Марини Нікітіної та Михайла Бондара, першого заступника директора Державного бюро розслідувань у 2020 році Олександра Бабікова, голови ради Національного банку Богдана Данилишина.

Зазначається, що перевірка декларацій вище згаданих посадовців буде проводитися за порядком черговості. Всього за цією підставою буде перевірено 46 декларацій.

Читайте також: Понад 10 тисяч чиновників уникли покарання за неподання декларацій – НАЗК

У той же час за отриманими заявами НАЗК перевірить декларації 42 посадовців, в тому голови Харківської обласної держадміністрації Олексія Кучера, депутата Київської міської ради Ігоря Мірошниченка, заступника голови державної фіскальної служби Ігоря Орленка, голови Бориспільської районної держадміністрації Володимира Строканя.

Як повідомлялося, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) станом на 1 березня отримало 23% від загальної кількості декларацій, які очікує отримати цього року.

В Україні 1 січня розпочалася щорічна кампанія декларування майна і доходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-