Наступна пресконференція Президента може відбутись у травні – Мендель

Наступна пресконференція Президента може відбутись у травні – Мендель

Укрінформ
Наступна пресконференція Президента Володимира Зеленського може відбутися у травні, до другої річниці його обрання.

Про це прессекретар глави держави Юлія Мендель сказала в інтерв'ю головному редактору видання "Гордон" Олесі Бацман.

"Часу (проведення пресконференції - ред.) точного немає, дати точної немає. ... Він (Президент - ред.) є відкритим, він готовий відповідати на всі питання і далі. ... Я думаю, що до другої річниці, це 20 травня, але не можу зараз точно про це заявити ", - сказала Мендель.

Вона не вважає, що Президенту варто часто проводити пресконференції.

Читайте також: Мендель вважає санкції США проти Коломойського лише «початком»

"Президент не повинен проводити пресконференції на постійній основі, базисі. Але, тим не менш, у нас було дуже багато комунікацій. Під час виборів ми відвідали майже кожне місто, і в кожному у нас обов'язково був пресбрифінг. І питань було дуже багато. Тобто, припустимо, в одному місці - п'ять каналів з журналістами, в іншому - 72 людини ... Зараз, коли ми їздимо, навіть незважаючи на коронавірус, на обмеження, намагаємося запросити журналістів - настільки, наскільки це можливо в цих обмеженнях ", - сказала прессекретар.

Читайте також: Зеленський виконує обіцянки щодо боротьби з олігархами - Мендель

За її словами, для комунікації використовуються різні формати, такі як політичні ток-шоу, блоги, онлайн-інтерв'ю, спілкування з іноземними медіа. Зараз в Офісі Президента близько 100 запитів на інтерв'ю від різних ЗМІ, у тому числі іноземних, зазначила Мендель.

"Це більше ста - з різних країн, у різних месенджерах ... Ось вчора я отримала тільки десь 5 (запитів - ред.). Один з аналітичного центру Польщі, інший - з аналітичного центру Америки. До нас ще польське видання хотіло на інтерв'ю, з Італії прийшов на інтерв'ю (запит - ред.). Це крім українських ", - розповіла вона.

Читайте також: Зеленський почав «хрестовий похід» проти олігархів – FT

Говорячи про політику побудови комунікації зі ЗМІ з боку ОП, Мендель зазначила, що коли посаду глави Офісу Президента займав Андрій Богдан, він "ставив дуже багато банів на спілкування з журналістами, на відповіді".

"Я не могла використовувати свої інструменти, я не могла комунікувати з журналістами так, як повинна була б це робити", - заявила вона.

Водночас на питання, чи були у неї з Богданом конфліктні ситуації, прессекретар Президента відповіла: "Ні, ми взагалі дуже мало перетиналися. Він просто відпускав це ".

За її словами, зміни в комунікації з журналістами відбулися, коли Офіс Президента очолив Андрій Єрмак.

"За рік у нас все змінилося. Це просто звичайний цивілізований підхід", - сказала Мендель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-