Санкції проти Коломойського базувалися на достовірній інформації – Держдеп

Санкції проти Коломойського базувалися на достовірній інформації – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон мав «достовірну інформацію» щодо значної корупції з боку українського олігарха Ігоря Коломойського, коли приймав рішення запровадити санкції проти нього.

Про це заявив під час телефонного брифінгу в п’ятницю речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Державний секретар отримав достовірну інформацію про те, що Коломойський був причетний до значної корупції під час виконання обов'язків губернатора»,- зауважив офіційний представник американського відомства.

Читайте також: Санкції Держдепу проти Коломойського мають доволі обмежений характер – експерт

Він уточнив, що інформація «була зібрана з різних джерел». Крім того, за його словами, «численні ЗМІ широко інформували про корупційну діяльність Коломойського, і це також було предметом розслідування з боку українського уряду».

Прайс наголосив, санкції «базуються на діях під час його (Коломойського – ред.) перебування на посаді, але Держдепартамент також звертає увагу на нинішні послідовні зусилля Коломойського, спрямовані на підрив демократичних процесів та інституцій, які становлять серйозну загрозу для майбутнього України».

Читайте також: США запровадили санкції проти Коломойського

Як підкреслив речник Держдепартаменту США, санкції проти Коломойського є «потужним сигналом, що Сполучені Штати підтримують усіх українців, зусилля яких сприяють просуванню реформ». Він також зауважив, що Сполучені Штати прагнуть допомогти Україні досягти майбутнього, за яке багато українців вийшли на Майдан під час Революції гідності.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Вашингтон у п’ятницю вніс до санкційного списку олігарха й колишнього українського чиновника Ігоря Коломойського через причетність до значної корупції. Крім того, обмеження були запроваджені проти членів його родини.

Читайте також: Венедіктова прокоментувала можливість підозри та екстрадиції Коломойського

Крім того, в грудні 2020 року американські прокурори звинуватили Коломойського та його партнера по бізнесу Геннадія Боголюбова у використанні незаконно привласнених коштів для придбання нерухомості в Огайо, після попередніх подібних заяв США щодо майна в Кентуккі та Техасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-