Данілов анонсував нові зустрічі президентів України і Польщі

Данілов анонсував нові зустрічі президентів України і Польщі

Укрінформ
Президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда можуть зустрітися в цьому році, зокрема під час святкування 30-річчя Незалежності України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив секретар РНБО України Олексій Данілов.

“Що стосується зустрічі президентів, то цього року вони зустрічатимуться з певністю 99,9 відсотка. Зокрема, йдеться про святкування 30-річчя Незалежності нашої держави. Зараз ще не можу однозначно сказати, що відбудеться зустріч президентів саме у форматі Люблінського трикутника (Україна, Польща, Литва – ред.)”, - заявив Данілов.

Він зазначив, що тристороння українсько-польсько-литовська співпраця в рамках Люблінського трикутника є “абсолютно природною й актуальною” з урахуванням того, що відбувається навколо кордонів наших країн.

Український урядовець підкреслив, що в нього відбуваються регулярні контакти з польським та литовськими колегами з актуальних питань, зокрема кібербезпеки.

Данілов не виключив розширення співпраці у рамках Люблінського трикутника також і на інші країни, зокрема Румунію.

Читайте також: Данілов проведе у Варшаві переговори у форматі «Люблінського трикутника»

“Румунія також має бути дотична до процесів, які ми обговорюємо. Та чи це буде окремий формат, чи розширення Люблінського трикутника – вирішуватиметься на рівні президентів, глав МЗС”,- наголосив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, раніше глава Української держави запросив Президента Польщі відвідати Україну та взяти участь в урочистих заходах з нагоди 30-річчя незалежності України та в саміті Кримської платформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-