У Конституційному Суді оскаржили призначення Шкарлета - депутатка

У Конституційному Суді оскаржили призначення Шкарлета - депутатка

Ексклюзив
Укрінформ
Група народних депутатів оскаржила у Конституційному Суді постанову Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу сказала народний депутат Інна Совсун.

За її словами, подання підписали 46 народних депутатів. Окрім депутатів із фракції "Голос", підписалися позафракційні та депутати з фракції ЄС.

"Будемо чекати на розгляд. Ми розуміємо, що це може бути довго, зважаючи на термін життя міністрів, і це (рішення КС - ред.) може бути після того, як Шкарлет піде з уряду, але суспільство і парламент мають бачити, що є якісь правила", - зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 17 грудня 2020 року призначила Сергія Шкарлета міністром освіти.

Читайте також: Шкарлет: Юристи мають дати чітке визначення, що таке плагіат

Фракція "Голос" заявила про кнопкодавство під час голосування у сесійній залі. 18 січня Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо неперсонального голосування у Верховній Раді за статтею 364-2 (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Таке зловживання карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від 8,5 до 17 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-