Україна має бути в НАТО, щоб будувати незалежну державу - Кравчук

Україна має бути в НАТО, щоб будувати незалежну державу - Кравчук

Укрінформ
Україна має стати членом НАТО, щоб захистити свою можливість будувати незалежну державу.

Про це сказав перший президент України та глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі програми “Право на владу”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна має бути в НАТО. Іншого варіанту для України немає. Тому що вона сьогодні захищає свою землю від російського агресора. І є тільки один шлях - стати членом НАТО і таким способом захистити свою можливість будувати незалежну країну... Потрібно працювати, виконувати те, що передбачено планом НАТО, виконувати пакети, які передбачені для України", - сказав Кравчук.

Читайте також: Україна прагнула отримати ПДЧ в НАТО разом з Грузією. А що зараз?

Він зазначив, що Україна не завжди виконує ті завдання, які перед нею ставляться.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого у Брюсселі під час пресконференції за підсумками переговорів із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники по Альянсу визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО і надають їй практичну допомогу у здійсненні реформ для наближення до стандартів, досягнення яких є передумовою для набуття членства в організації.

Читайте також: Успішна реформа судів є каталізатором інтеграції в ЄС і НАТО – Зеленський

У червні 2020 року НАТО надало Україні статус партнера розширених можливостей. Таким чином, Україна стала шостим таким партнером НАТО поряд зі Швецією, Фінляндією, Грузією, Австралією та Йорданією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-