Спікер парламенту Туреччини їде в Україну після 8-річної перерви

Спікер парламенту Туреччини їде в Україну після 8-річної перерви

Укрінформ
Покращення співпраці та координації в площині парламентської дипломатії, зокрема, в міжнародних питаннях, надання нового поштовху нашим міжпарламентським візитам і контактам - серед цілей візиту Голови Великих національних зборів (парламенту) Туреччини до України 5-6 березня.

Нинішній візит відбувається майже через 8 років після попереднього.

Про це Голова Великих національних зборів Туреччини Мустафа Шентоп сказав в інтерв’ю Укрінформу напередодні офіційного візиту в Україну.

«Це мій перший візит в Україну на посаді спікера Великих національних зборів Туреччини. Ось побачите, що після цього візиту ми піднімемо відносини між нашими парламентами на значно вищий рівень», - сказав спікер турецького парламенту.

Читайте також: Мустафа Шентоп, Голова Великих національних зборів Туреччини

За його словами, міжпарламентським візитам і контактам буде надано нового поштовху.

«Ми проведемо консультації щодо кроків, які наближатимуть наші країни в гуманітарній, культурній та економічній сферах, зміцнюватимуть зв’язки, особливо за названими напрямкам. Ми розглянемо можливості покращення співпраці та координації з точки зору парламентської дипломатії, зокрема, в міжнародних питаннях, а також надання нового поштовху нашим міжпарламентським візитам і контактам», - сказав Мустафа Шентоп.

Спікер турецького парламенту також зауважив, що останнім часом було активізовано роботу міжпарламентських груп дружби.

«Мені відомо, що вони (очільники груп дружби в парламентах - ред.) домовилися провести спільне засідання, на якому члени груп дружби обох держав зможуть познайомитися між собою та обговорити спільні робочі питання. Внесок парламенту в співпрацю між нашими країнами докладно обговорюватиметься на таких зустрічах», - сказав Шентоп.

Читайте також: Україна та Туреччина підписали низку документів та нову військову угоду

Турецький політик також запевнив, що візит виведе парламентську співпрацю на новий рівень.

Візит турецької делегації на чолі з Головою Великих національних зборів Туреччини Мустафою Шентопом відбуватиметься 5-6 березня на запрошення Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Програмою візиту передбачено зустрічі з Президентом, Прем’єр-міністром, спікером ВР, міністром закордонних справ, представниками бізнесу та діаспори.

Делегація Верховної Ради України на чолі з її головою ВР востаннє відвідувала Туреччину з офіційним візитом у листопаді 2016 року. Також на початку січня 2019 року спікер парламенту відвідував країну у складі робочої делегації на чолі з президентом.

Попередній візит голови турецького парламенту відбувався майже 8 років тому - 4 квітня 2013 року Україну з офіційним візитом відвідав тодішній спікер Джеміль Чічек.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-