Україна залишиться прихильником угод Нормандського формату – Кравчук

Україна залишиться прихильником угод Нормандського формату – Кравчук

Укрінформ
Україна залишається прихильником того, що потрібно продовжувати виконувати угоди, ухвалені в Нормандському форматі та на Мінській платформі.

Про це сказав глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в коментарі телеканалу "Дом", передає Укрінфрм.

"Для нас важливо, що українська делегація заявила офіційно в процесі переговорів — і ми це надрукували вже в пресі — що є офіційна заява порушити в цілому той договір, який ухвалили 22 липня минулого року, а саме — про всеосяжну тишу. Ми сподіваємося, що тиша триватиме, тільки певною мірою десь порушуватиметься. Але Україна була, є і залишиться прихильником дотримання тих угод, які ухвалювалися в Нормандському форматі та на Мінській платформі", — наголосив очільник української делегації в ТКГ.

Читайте також: Ініціативи Кравчука про автобуси на КПВВ не лишають Росії аргументів щодо блокування - ТКГ

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня Кравчук на засіданні ТКГ висловив протест проти оприлюдненого інтернет-ресурсом так званої "народної міліції ДНР" повідомлення про "отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок противника". Кравчук наголосив, що ця заява є загрозою "однобічного виходу російської сторони з режиму припинення вогню".

Читайте також: Кравчук — про загострення на Донбасі: Росія відчула, що тиск на неї посилюється

Пізніше у коментарі Суспільному він заявив, що в разі порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку окупантів в України не залишиться варіантів, окрім як діяти дзеркально. Очільник української делегації поклав всю відповідальність за порушення мирних домовленостей на незаконні збройні угрупування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-