Словаччина вибачилася перед Україною за жарт прем'єра про Закарпаття

Словаччина вибачилася перед Україною за жарт прем'єра про Закарпаття

Укрінформ
Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок вибачився за невдалий жарт свого прем'єр-міністра на одному з радіоефірів про «обіцянку Закарпатської України» в обмін на російську вакцину.

Як передає Укрінформ, про це словацький урядовець написав на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

«Сьогодні я спілкувався зі своїм українським партнером, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Я вибачився перед ним за недоречні заяви прем'єр-міністра Словацької Республіки Ігоря Матовича на адресу України. Мені тим більше шкода, що буквально кілька днів тому ми в Києві надзвичайно добре поговорили про те, як далі розвивати наші відносини», - написав Корчок у середу ввечері.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України запросило тимчасового повіреного у справах Словацької Республіки Матуша Корбу й висловило протест через «жарт» прем’єр-міністра Словаччини Ігора Матовича щодо обіцянки віддати росіянам Закарпатську Україну в обмін на вакцину.

Читайте також: МЗС України вимагає вибачень у прем'єра Словаччини

У МЗС України підкреслили, що незалежно від мотивів, жанру чи контексту, заяви глави словацького уряду, які напряму зачіпають територіальну цілісність України, є категорично неприйнятними і такими, що негативно впливають на дружню і добросусідську атмосферу українсько-словацьких відносин.

Фото: mzv.sk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-