Дипломатичний скандал: МЗС вимагає вибачень у прем'єра Словаччини

Дипломатичний скандал: МЗС вимагає вибачень у прем'єра Словаччини

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України запросило тимчасового повіреного у справах Словацької Республіки Матуша Корбу й висловило протест через «жарт» прем’єр-міністра Словаччини Ігора Матовича щодо обіцянки віддати росіянам Закарпатську Україну в обмін на вакцину.

Про це зазначається у коментарі МЗС, повідомляє Укрінформ.

«3 березня до Міністерства закордонних справ України було запрошено тимчасового повіреного у справах Словацької Республіки в Україні Матуша Корбу, якому висловлено протест через некоректні висловлювання Прем’єр-міністра Словаччини Ігора Матовича під час сьогоднішнього інтерв’ю словацькому радіо «Експрес», - ідеться в коментарі.

У МЗС підкреслили, що незалежно від мотивів, жанру чи контексту, заяви глави словацького уряду, які напряму зачіпають територіальну цілісність України, є категорично неприйнятними і такими, що негативно впливають на дружню і добросусідську атмосферу українсько-словацьких відносин.

«Особливо образливими для українського народу звучать такі «жарти» в нинішніх умовах російської агресії та окупації Росією Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, а також частини українського Донбасу», - заявили в міністерстві.

Наголошується також, що недоречні слова глави словацького уряду дисонують з послідовною позицією Словаччини на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

«МЗС України вимагає офіційних вибачень від Прем’єр-міністра Словаччини Ігора Матовича за некоректні висловлювання. Посол України Юрій Мушка також здійснив відповідний демарш в МЗС Словацької Республіки», - поінформували в МЗС.

Читайте також: «Закарпаття в обмін на вакцину з РФ»: Кулеба відреагував на невдалий жарт словацького прем’єра

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Словаччини І.Матович, який протягом декількох тижнів вів переговори з Російською Федерацією, на запитування журналіста, що він пообіцяв росіянам за постачання вакцини, відповів: «Закарпатську Україну».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-