Зеленський вважає, що Nord Stream 2 загрожує енергетичній безпеці Європи

Зеленський вважає, що Nord Stream 2 загрожує енергетичній безпеці Європи

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що будівництво російського «Північного потоку – 2» загрожує не лише Україні, але й енергетичній безпеці всієї Європи.

Про це він заявив під час спільної з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усі повинні розуміти - і європейські лідери, і українці, що будівництво газопроводу в обхід України - це питання не тільки економіки України, хоча це також дуже важливо для нас, а це питання енергетичної безпеки для всієї Європи. Якщо потік буде добудований, це буде потужний удар знову по Україні, окрім Донбасу і Криму, це буде третій, а, може, навіть четвертий, тому що крім цього є дуже сильний інформаційний вплив у ЗМІ російської сторони, а також у ЗМІ всередині нашої країни з чим, ви бачите, ми боремося. І я вважаю вже є напрацювання і позитивний результат», - наголосив Зеленський.

Водночас він запевнив, що завжди порушує тему «Північного потоку – 2» у спілкуванні з лідерами ЄС та з іншим стратегічними партнерами.

Глава держави додав, що Україна разом з ЄС і США вже "багато чого" зробили. За його словами, якщо б ми не порушували ці питання, то газопровід був би вже добудований.

«Це питання (Північного потоку-2 – ред.) буде завжди на порядку денному, я вважаю, і поки воно буде, поки і країни ЄС, і США не будуть пом'якшувати свою позицію, ми будемо в безпеці», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський закликав ЄС запровадити санкції за порушення прав людини в окупованому Криму

Як повідомляв Укрінформ, газопровід «Північний потік -2» з РФ до Німеччини, довжина якого перевищує 1 200 кілометрів, побудований на 94%. Рік тому завдяки американським санкціям будівництво «Північного потоку-2» було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-