У справі «вагнерівців» допитали Єрмака – очільник ДБР

У справі «вагнерівців» допитали Єрмака – очільник ДБР

Укрінформ
Виконуючий обов’язки керівника Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов анонсував результат розслідування у кримінальному провадженні стосовно зриву спецоперації із затримання членів ВПК «Вагнер» влітку минулого року.

Як передає Укрінформ, про це він сказав під час доповіді у парламенті.

«Слідство триває, найближчим часом ми дамо результат», - зазначив він.

Сухачов також повідомив, що у рамках розслідування слідчі допитали керівника Офісу Президента Андрія Єрмака. «Слідчі ведуть постійну роботу стосовно цього кримінального провадження, у тому числі допити осіб, яких ви зазначили», - сказав він, відповідаючи на запитання, коли у цій справі допитають Андрія Єрмака.

Читайте також: Разумков прокоментував справу "вагнерівців": Нехай розбирається слідство

Як повідомлялося, 7 вересня на сайті електронних петицій ВР було зареєстровано петицію з вимогою створити Тимчасову слідчу комісію щодо розслідування можливої державної зради у справі «вагнерівців». Станом на 13 вересня петиція зібрала необхідні 25 тисяч голосів.

18 серпня журналіст Юрій Бутусов написав, посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах, що затримання в Білорусі найманців ПВК "Вагнера" нібито було спецоперацією українських спецслужб, яка провалилася через витік інформації з Офісу Президента.

Читайте також: Комітет Ради підтримав створення ТСК щодо «вагнерівців»

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що вважає інформацію про нібито підготовку українськими спецслужбами операції із затримання бойовиків ПВК "Вагнера", яка була зірвана через ймовірний витік інформації після наради у глави держави, спланованою дезінформаційною кампанією.

18 серпня Кирило Буданов, керівник Головного управління розвідки Міноборони, заявив, що російська сторона завчасно готувала фейкову версію про нібито причетність СБУ до затримання 33 «вагнерівців».

4 вересня віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що створення Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді щодо справи "вагнерівців" дасть змогу довести, що звинувачення на адресу найвищих посадовців України у зриві спецоперації із затримання бойовиків не знайшли свого підтвердження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-