Стефанчук відкрив Раду, у залі зареєструвалися 192 депутати

Стефанчук відкрив Раду, у залі зареєструвалися 192 депутати

Укрінформ
Перший віцеспікер Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання парламенту.

У сесійній залі зареєструвалися 192 народних депутати, передає кореспондент Укрінформу, 

Як повідомила журналістам прессекретар Голови Верховної Ради Ольга Туній, Дмитро Разумков не проводить засідання парламенту в середу, оскільки перебуває у відпустці у зв'язку зі смертю бабусі.

Верховна Рада на пленарному засіданні планує розглянути у другому читанні законопроєкти №3048 «Про внесення змін до статті 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» щодо встановлення альтернативної підсудності справ, учасники яких проживають на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» та №2289 «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України».

Крім цього парламентарії у повторному другому читанні розглянуть законопроєкт №0958 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення».

Читайте також: У Раді збирають підписи для позачергового засідання, але не для звільнення Ситника — депутатка

На початку пленарного засідання (орієнтовно о 10.30) перед депутатами прозвітує в.о. очільника Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

Крім цього депутати розглянуть деякі законопроєкти у першому читанні. Серед них: №№4201 та 4201-1 «Про обчислення часу в Україні» (щодо скасування переведення годинникової стрілки - ред.), №4225 «Про внесення змін до деяких законів України щодо Національного військового меморіального кладовища», №4507 «Про енергетичну ефективність», №3474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних», №4265 «Про державну реєстрацію геномної інформації людини», законопроєкти щодо регулювання організації та проведення азартних ігор, щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини.

У повторному першому читанні парламентарії мають намір розглянути законопроєкт №3711-д «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України», спробують включити до порядку денного питання про запровадження загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-