Аваков анонсував «додаткові кроки» РНБО проти ворогів України і колаборантів

Аваков анонсував «додаткові кроки» РНБО проти ворогів України і колаборантів

Укрінформ
Рада нацбезпеки й оборони проробляє деякі додаткові кроки у напрямку санкцій проти ворогів України і колаборантів.

Про це глава МВС Арсен Аваков повідомив у ефірі програми «У гостях у Гордона», передає кореспондент Укрінформу.

«Будуть ще засідання РНБО, ми проробляємо ще деякі додаткові (кроки – ред.) у напрямку санкцій проти ворогів України і колаборантів… Я думаю, що ви їх побачите. Комусь буде весело, комусь… Я думаю, що той, хто розуміє, що обрана правильна стратегія, той буде задоволений. Не треба думати, що це будуть повальні репресії на адресу всіх інакодумців, що це буде повальна реприватизація», - розповів Аваков.

Він наголосив, що кроки, які зараз робить керівництво країни, це – «стратегічний вибір напрямку».

«Нарешті стало зрозуміло, що з Путіним неможливо домовитися, бо він нишком постійно б’є. З проросійською п'ятою колоною неможливо домовитися – вона розуміє тільки позицію сили, і ми маємо, виходячи з інтересів України, дуже жорстко і чітко діяти», - поінформував міністр.

Читайте також: Аваков - про сім років у МВС: Це не солодке крісло, а смажена сковорідка

Окремо він уточнив, що проти ексвласника телеканалу «Прямий» Володимира Макеєнка не планувалося введення санкцій.

Відповідаючи на запитання - чи будуть рішення РНБО стосовно експрезидента Петра Порошенка - Аваков сказав, що не бачив таких документів: «Ні, я не вважаю, що правильно наразі діяти у цьому напрямку. Порошенко - не ворог України, Порошенко – це наша внутрішня політика», - зазначив глава МВС.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та 112 Україна, а також їх власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензій цих проросійських телеканалів.

РНБО на засіданні 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних і восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження запровадили у зв'язку з розслідуванням СБУ про фінансування тероризму.

Читайте також: Аваков - про «трубу Медведчука»: Існує кілька кримінальних справ

Раніше співголова фракції «Європейська солідарність», експрезидент Петро Порошенко заявив, що став власником телеканалу «Прямий».

За його словами, він отримав «18 повідомлень» про те, що 19 лютого на засіданні РНБО проти власника «Прямого» Володимира Макеєнка «будуть запроваджені санкції, канал буде закритий».

19 лютого дані про купівлю телеканалу «Прямий» Петром Порошенком з'явилися в Єдиному державному реєстрі юридичних і фізичних осіб-підприємців.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-