Аваков сказав, які рішення Зеленського змусять його піти у відставку

Аваков сказав, які рішення Зеленського змусять його піти у відставку

Укрінформ
Глава МВС Арсен Аваков заявив, що якби Президент Володимир Зеленський приймав рішення, які несумісні з внутрішнім світом міністра, то він би пішов у відставку.

Про це Аваков розповів в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, передає Укрінформ.

Міністр повідомив, що із Зеленським він зустрічається кілька разів на тиждень, і у великій кількості важливих рішень їхні думки співпадають, і що для нього питання довіри Президента дуже важливе.

"Ми часто ведемо дискусії на майже повний перелік питань. І це є запорука того, що ситуація буде якось виважено розвиватися. Я не можу сказати, що я готовий підтримати всі рішення, які він приймає. Він каже: "Ну, тут ваша позиція зрозуміла". Можливо, так і треба: щоб був баланс думок, щоб ми могли тут рухатися якось вперед поступально ... Але у всіх головних рішеннях, які приймає Зеленський, - мені це підходить. Тому що якби він приймав рішення , які несумісні з моїм внутрішнім світом, я б сказав: "Вибачте, я пішов у відставку". А ті деталі, про які ми сперечаємося або які піддаються дискусії, а потім він приймає рішення, - це допустима процедура плюралізму", - зазначив міністр.

Читайте також: Аваков розмовляв із Зеленським у день вироку Стерненку

За його словами, Зеленський завжди вислуховує іншу позицію.

"У нього повноваження, які йому дали люди. Я можу в деяких випадках злитися або не погоджуватися, а потім я навіть Володимиру Олександровичу кажу: "Послухайте, врешті-решт, за вас проголосували 75 чи 73 - скільки там відсотків? 73%? Ви маєте право на таку позицію". Він відповідає: "Так". Я кажу: "Тому я підкоряюся. Але ви маєте чути й іншу точку зору", - розповів Аваков.

Як повідомив глава МВС, Зеленський не завжди відразу приймає рішення - «і це правильно, тому що це великовагові рішення», як у випадку з санкціями.

Читайте також: Аваков переконаний, що Україна не повинна поставляти воду у Крим

«Але дуже важливо, що є такий конструктивний механізм. Без цього важко працювати", - зазначив міністр.

Арсен Аваков очолює Міністерство внутрішніх справ з 27 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-