У групі ТКГ нав'язували план ОРДЛО у порушення «Мінська» - Гармаш

У групі ТКГ нав'язували план ОРДЛО у порушення «Мінська» - Гармаш

Укрінформ
На засіданні робочої групи з політичних питань у ТКГ 2 березня нав'язувалося обговорення плану ОРДЛО у порушення Мінських угод.

Про це заявив представник Окремих районів Донецької області України в ТКГ журналіст Сергій Гармаш на своїй сторінці у Фейсбуці.

«За весь час сьогоднішніх консультацій (а я пішов хвилин за 10 до закінчення цього фарсу) представник Росії говорив секунд 30. В основному промовляв модератор від ОБСЄ посол Морель. Навіть більше, ніж земляки з російськими паспортами. Тиснув, щоб ми обговорювали План ОРДЛО. Хоча ОРДЛО не є членом ТКГ і це пряме порушення Мінських угод...», - повідомив журналіст.

Читайте також: Донбас стає сірою зоною для виборів в РФ через «паспортизацію» - Гармаш

Він зазначив, що сьогодні на засіданні робочої групи з політичних питань активізувалися у висловлюванні своєї думки «експерти» з ОРДЛО, які взагалі не входять до Тристоронньої контактної групи.

Читайте також: Росія у ТКГ намагалася зробити стороною конфлікту «народ Донбасу» – Гармаш

«У Мінському процесі «прорив»! Сьогодні на засіданні робочої групи з політичних питань заговорила спочатку «експерт» ОРДО Мая Пирогова, потім і «експерти» з Луганська. До цього, чотири засідання «експерти ОРДЛО» були присутні, але мовчали. І ось вони заговорили! На початку було слово...», - іронічно зауважив Гармаш.

Читайте також: Гармаш не виключає виходу з української делегації в ТКГ

Як повідомляв Укрінформ, представник Окремих районів Донецької області України у ТКГ журналіст Сергій Гармаш вважає, що українська сторона повинна жорсткіше вимагати дотримання формату переговорів, а в разі подальшої участі в них якихось «громадських експертів» допускає свій вихід з делегації України.

17 лютого відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-