Україна може розраховувати на постійну підтримку ЄС - Мішель

Україна може розраховувати на постійну підтримку ЄС - Мішель

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель запевнив у незмінній підтримці Європейським Союзом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Мішель заявив під час онлайн-виступу на всеукраїнському форумі «Україна 30». Розвиток правосуддя».

«Я уже радий перебувати в Україні. Моя звістка українцям ось яка: ви можете розраховувати і покладатися на постійну підтримку Європейського Союзу. ЄС підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ми вважаємо, що всі мають визнавати міжнародно визнані кордони», - сказав Мішель.

Читайте також: Зеленський та президент Євроради дали пресконференцію на КПВВ «Щастя»

Він додав, що ЄС завжди залишатиметься надійним партнером України.

Також Мішель повідомив, що Європейський Союз підтримуватиме Україну на всіх етапах побудови верховенства права і реформування судової системи, а недавні рішення Конституційного Суду лише підкреслили необхідність посилення уваги до судової системи України.

«Незалежність судів – це дуже складна комплексна реформа, яка потребує належного керівництва і сміливості… ЄС постійно підтримував Україну на цьому шляху, і ми маємо намір і далі надавати консультації, фінансову і публічну підтримку. Пане президенте Зеленський, ми ваші друзі, ми будемо вас підтримувати на кожному етапі вашої дороги до верховенства права і реформування судової системи в Україні», - сказав Мішель.

Він зазначив, що українські громадяни заслуговують на судову систему, що поважатиме верховенство, буде застосовувати його на практиці, а також демонструватиме, що злочини не залишатимуться безкарними. Судова реформа дасть змогу українцям побудувати інститути влади і поліпшити умови для бізнесу та інвестицій в Україні.

Читайте також: Парламент і ВРП мають стати «фронтменами» судової реформи - заступник Єрмака

Голова Євроради також нагадав, що боротьба з корупцією та здійснення комплексної судової реформи є зобов’язанням України за Угодою про асоціацію з ЄС, а також умовою отримання другої частини макрофінансової допомоги ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської Ради Шарль Мішель з 28 лютого здійснює поїздку до Молдови, Грузії і України.

Фото: Офіс президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-