Суд дозволив затримати Шарія

Суд дозволив затримати Шарія

Укрінформ
Суд дозволив правоохоронцям затримати підозрюваного у державній зраді блогера Анатолія Шарія.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація зазначена у картці на ім'я Шарія у розшукових обліках МВС.

«(Постановлена - ред.) ухвала суду про дозвіл на затримання з метою приводу (до суду— ред.)», - зазначається у повідомленні.

Дата зникнення Шарія, згідно з цією карткою – 16 лютого 2021 року, правоохоронний орган, який оголосив блогера у розшук - УСБУ м. Києва.

Читайте також: Справа Шарія: СБУ скерувала до прокуратури запити щодо слідчих дій за кордоном

Статті звинувачення щодо Шарія - ст. 111 ч. 1 (державна зрада), ст. 161 ч. 1 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) ККУ.

Як повідомлялося, 16 лютого Шарію було повідомлено про підозру за двома статтями ККУ – ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Читайте також: У Мін’юсті прокоментували можливість заборони «Партії Шарія»

22 лютого Шарія було викликано для проведення слідчих дій, але він не з'явився. Його неявку СБУ трактує як переховування від слідства. Тож, Шарія і його адвоката СБУ запросило на 25 лютого для ознайомлення з матеріалами провадження, які слугували для повідомлення підозри Шарію.

Окрім того, 22 лютого Рибін заявив, що Шарій перебуває на території ЄС та має статус біженця, і його поява в Україні наразі неможлива.

Читайте також: Вина Шарія, або Чому «брехня така прекрасна річ, що не варто нею зневажати»

25 лютого у СБУ повідомили, що блогера Анатолія Шарія, який підозрюється у дежзраді, оголошено у державний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-