Поліція з’ясовує, хто ж таки «стежив» за Леросом

Поліція з’ясовує, хто ж таки «стежив» за Леросом

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя народного депутата Гео Лероса. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці інформує юридична компанія «Міллер».

«За фактом порушення недоторканності приватного життя, що виявилося в незаконному збиранні, зберіганні та використанні конфіденційної інформації, поліція зареєструвала кримінальне провадження (ст. 182 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 25 лютого приблизно о 21:00 Лерос виявив особу, яка незаконно здійснювала стеження за ним, - тож невідомого чоловіка затримали на місці та викликали поліцію.

Після виявлення спостерігача на місце події до народного депутата прибув адвокат компанії «Міллер». По приїзду слідчо-оперативної групи було проведено поверхневий огляд чоловіка, невідкладний обшук його автомобіля, огляд місця події та перевірку машини Лероса.

Читайте також: Прокуратура відкрила дві справи за «плівками Лероса» - адвокати

Юристи пояснили, що авто парламентарія оглядали, щоб перевірити наявність незаконного обладнання, що передає місцезнаходження нардепа.

У результаті цього було вилучено спеціальні технічні пристрої та засоби, за допомогою яких здійснювалось візуальне спостереження. Також було виявлено листування спостерігача з невстановленими особами, які між собою звітують про місцезнаходження, пересування та комунікації Лероса. А у телефоні затриманого чоловіка було виявлено велику кількість фото-, відеоматеріалів, на яких зафіксований Лерос.

Читайте також: У справах про підпал авто Лероса і Богдана ще тривають експертизи - глава Нацполіції

«Усе це – прямі докази порушення недоторканності приватного життя», - зазначають юристи.

Окремо уточнюється, що затриманий мав при собі копію посвідчення, виданого на ім’я підполковника СБУ Золотова Євгенія В'ячеславовича. У компанії відмітили, що документ був дійсним до 31 грудня 2014 року.

«Тому адвокати нашої компанії направили до СБУ запит, аби з’ясувати – чи працює ця особа в СБУ станом на сьогодні. І якщо ні – причини її звільнення», - йдеться у повідомленні.

Наразі юристи ініціювали проведення слідчих дій, зокрема - встановлення та допит осіб, які проводили спостереження спільно із затриманим; встановлення та проведення допиту третіх осіб, яким передавалась інформація; зняття інформації з електронних інформаційних систем та їх дослідження.

Також, як уточнюється, було ініційовано отримання відеозаписів з камер відеоспостереження на місці вчинення протиправного діяння та за місцем проживання Лероса і проведення інших необхідних дій.

У компанії «Міллер» висловили сподівання, що поліція встановить особи спільників чоловіка та замовників стеження найближчим часом.

Як повідомлялося, ввечері 25 лютого народний депутат України Гео Лерос на своїй сторінці у Фейсбуці зробив публікацію, в якій заявив про буцімто стеження за ним з боку “бригади СБУшників”. Як аргумент, що стежать за ним саме співробітники СБУ, народний депутат опублікував фото посвідчення СБУ одного із людей, які за ним “стежили”.

У СБУ 26 лютого заявили, що Служба безпеки не має відношення до групи людей, які нібито стежили за народним депутатом України Гео Леросом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-