Аваков розмовляв із Зеленським у день вироку Стерненку

Аваков розмовляв із Зеленським у день вироку Стерненку

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков мав розмову із Президентом Володимиром Зеленським у день, коли активісту Сергію Стерненку оголосили вирок у 7 років 3 місяці позбавлення волі.

Про це Аваков сказав в інтерв’ю телеканалу «1+1», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я про це дізнався, і Президент Зеленський про це дізнався, і ми тут же зідзвонилися, - у день, коли виносився вирок (Стерненку – ред.). Я – тому що в Одесі запросили занадто багато сил поліції, і ми побачили, що там відбувається фіналізація процесу, який чомусь йшов 5 років. А Зеленський про це дізнався, коли це з’явилося у пресі і коли вийшов протест», - повідомив глава МВС.

Аваков не повідомив інших деталей цієї розмови.

Коментуючи протести під ОП у день винесення вироку Стерненку, він зазначив, що у п’ятницю рядовий протест призвів до неочікувано різкої напруги, і наголосив, що не очікував такої напруги. «Я вважаю, що винесення цієї справи в такому аспекті, з такою інтенсивністю у дні Майдану особливо – це свого року провокація. І всі мають добре розуміти, у тому числі промайданівські, проукраїнські сили, і впевнений, що вони це розуміють…», - поінформував очільник МВС.

Відповідаючи на запитання, чому вбивцям херсонської активістки Катерини Гандзюк і Стерненку такі різні вироки, Аваков сказав, що «у нас немає ідеальних людей, ідеального суспільства, і ні для кого не секрет, що судова система у нас така, яка є».

Читайте також: Поліція не зафіксувала порушень на акції «Справедливість Стерненку — справедливість усім!»

«Можливо, і це породжує у нас кризу справедливості, коли ми говоримо, що справедливості – нема», - сказав міністр.

Як повідомлялося, 27 лютого у Києві та інших містах України й за кордоном пройшли акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Це була друга аналогічна акція. Перша відбулася в багатьох містах України 23 лютого, коли Приморський районний суд Одеси визнав Стерненка винним у викраденні людини за попередньою змовою групи осіб, а також у незаконному зберіганні зброї і засудив до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи. Захист Стерненка заявив про намір якнайшвидше подати апеляцію на вирок активісту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-