Двох українських дипломатів відкликали з Польщі через підозру в корупції

Двох українських дипломатів відкликали з Польщі через підозру в корупції

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відкликав з-за кордону двох співробітників посольства України в Польщі, підозрюваних у корупції, проти них розпочато дисциплінарне розслідування.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба повідомив у Фейсбуці.

Він поінформував, що вчора двох співробітників посольства України в Польщі спіймали на гарячому - їх затримали на кордоні під час спроби вивезти на службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок.

Читайте також: На Луганщині керівників Східної митниці підозрюють в корупції

"Випадок для МЗС кричущий... Тому я миттєво ухвалив три рішення. Обох співробітників я негайно відкликав із довгострокового закордонного відрядження. Їх робота в посольстві завершилася. У найближчі пару годин усі формальності з цього питання будуть завершені. Проти обох співробітників починаємо дисциплінарне розслідування щодо виявлених фактів... МЗС буде повністю взаємодіяти з правоохоронними органами, від яких ми очікуємо на швидке та неупереджене розслідування і встановлення усіх обставин справи", - написав очільник МЗС.

Кулеба додав, що розслідування буде ретельне і швидке.

Читайте також: ВАКС виніс вирок судді, викритому на корупції

"Звісно, презумпцію невинуватості ніхто не відміняв. Але за результатами розслідування я буду готовий ухвалювати будь-які рішення", - запевнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-