Кулеба вважає, що США у відносинах із Росією треба «діяти швидко»

Кулеба вважає, що США у відносинах із Росією треба «діяти швидко»

Укрінформ
Швидкі дії та цілеспрямованість - це ключові моменти, що дозволяють державам бути ефективними у відносинах із Росією.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав у ході розмови на тему «Майбутнє американсько-українських відносин», організованій експертним центром СЕРА.

«Говорячи про безпеку, я б хотів наголосити, що один з уроків був засвоєний з 2014 року. Якщо ви хочете мотивувати Росію рухатися, то повинні діяти швидко та бути цілеспрямованими. Вірю, що ця адміністрація буде найбільш зацікавлена з усіх адміністрацій продемонструвати своє глобальне лідерство, дасть зрозуміти, що Америка «повернулася». Мій меседж - ви повинні діяти, швидко і не чекати. Чим більше ви зволікаєте та вивчаєте ситуацію, тим більше можливості має Росія для адаптації до нової реальності», - сказав Кулеба.

Читайте також: Маркарова - про призначення послом у США: Велика честь і ще більша відповідальність

За його словами, друге, чого від нової адміністрації США очікують в Україні, - це трансатлантична єдність, зокрема в кордонах НАТО, разом з тими країнами, які поділяють принципи Альянсу, хоч і не є його членами.

«Ми очікуємо від нової адміністрації демонстрації єднання всіх трансатлантичних складових, зміцнення Альянсу в умовах глобальних конкуренції та протистояння», - сказав очільник МЗС України.

Кулеба також висловив сподівання, що Україні за підтримки США вдасться вибудувати свою позицію в енергетичній сфері для підтримки балансу в регіоні та суттєвого посилення енергетичної безпеки в Європі. Він також висловив сподівання, що з підтримкою США вдасться трансформувати нашу країну, посиливши її цим зсередини, що також додасть сили для протистояння РФ.

Читайте також: На Банковій розповіли про підготовку візитів Зеленського до США та країн Азії

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Кулеба заявив, що взаємодію між Україною та новою адміністрацією президента США вже налагоджено, наразі МЗС активно працює над організацією телефонної розмови Зеленського і Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-