Зеленський — Столтенбергу: Наша найближча мета – план дій щодо членства в НАТО

Зеленський — Столтенбергу: Наша найближча мета – план дій щодо членства в НАТО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна серйозно ставиться до реформ в оборонному секторі та наполягає, що наступною метою держави є отримання Плану дій щодо членства в НАТО.

Про це він написав у Твіттер, повідомляє Укрінформ.

“Радий чути від Єнса Столтенберга, що двері НАТО для України відчинені. Дякую, що ви особисто й члени Альянсу підтримують нас у бажанні досягти членства НАТО. Наша найближча мета – ПДЧ. Ми серйозно ставимося до реформ, оскільки це насамперед зміцнення нашого оборонного сектору”, - зазначив Зеленський.

Президент також підкреслив, що співпраця з НАТО для України надзвичайно важлива.

“Ми зміцнюємо нашу армію, долучаючись до стандартів Альянсу, ділимося практичним досвідом, розвиваємо стратегічне партнерство та дружбу”, - пояснив він.

Раніше Єнс Столтенберг повідомив у своєму Твіттері, що НАТО рішуче підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. "Ми обговорили важливість реформ та ситуацію з безпекою в Чорноморському регіоні. Ми залишаємось відданими зміцненню нашого тісного партнерства", - зазначив генеральний секретар НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого у Брюсселі під час пресконференції за підсумками переговорів із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники по Альянсу визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО і надають їй практичну допомогу у здійсненні реформ для наближення до стандартів НАТО, досягнення яких є передумовою для набуття членства в організації.

Читайте також: Тільки разом ЄС і НАТО можуть захистити Європу - Столтенберг

У червні 2020 року НАТО надало Україні статус партнера розширених можливостей. Таким чином, Україна стала шостим таким партнером НАТО поряд зі Швецією, Фінляндією, Грузією, Австралією та Йорданією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-