ЄСПЛ розглядає вісім тисяч справ, пов’язаних з агресією РФ в Україні

ЄСПЛ розглядає вісім тисяч справ, пов’язаних з агресією РФ в Україні

Укрінформ
У Європейському суді з прав людини перебувають на розгляді близько 10,5 тисяч справ проти України, з яких майже 8 тисяч пов’язані із наслідками російської агресії в Криму і на Сході.

Про це у Фейсбуці поінформував заступник міністра юстиції України – Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина, передає Укрінформ.

«Наразі в ЄСПЛ знаходиться на розгляді біля 10,5 тис. справ проти України, з яких біля 8 тис. стосується російської агресії в Криму та на Сході. Тобто взагалі всіх справ, що не стосуються війни, щодо України 2,5 тисячі», - написав заступник міністра юстиції.

Читайте також: Суддя ЄСПЛ від України: Зеленський утворив комісію з відбору кандидатів

Як повідомлялося, 14 січня Європейський суд з прав людини визнав обґрунтованим позов України проти Росії на порушення прав людини в окупованому Криму.

Спланована збройна агресія Росії проти України розпочалася 20 лютого 2014 року з військової операції збройних сил РФ із захоплення частини території України – Кримського півострова. Згодом російські регулярні війська та керовані РФ бойовики окупували окремі райони Донецької та Луганської областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-