Таран обговорив з главою Пентагону оборонну реформу і запросив до України

Таран обговорив з главою Пентагону оборонну реформу і запросив до України

Укрінформ
Міністри оборони України і США Андрій Таран та Ллойд Остін обговорили питання оборонної реформи в Україні та прогресу з ключових напрямків.

Про це йшлося під час їхньої телефонної розмови у п’ятницю, 19 лютого, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міноборони.

«Андрій Таран привітав американського колегу з призначенням на посаду і ознайомив із безпековою ситуацією в Україні та навколо її кордонів. Під час розмови керівники відомств обговорили питання оборонної реформи та прогресу з ключових напрямків», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу міністр оборони США підтвердив продовження підтримки Збройних сил України в рамках Ініціативи безпекової допомоги(USAI).

«Ми вдячні народові та уряду США за непохитну допомогу та участь у посиленні стійкості України проти зовнішніх загроз і сприяння наближенню до повноправного членства в НАТО. Ми постійно нарощуємо рівень взаємосумісності з силами Альянсу завдяки технічній допомозі, а також спільній участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки. Тому Україна підтверджує намір продовжити участь в операціях НАТО, зокрема, у складі Тренувально-дорадчої Місії НАТО «Рішуча підтримка», багатонаціональних сил НАТО в Косово, готується направити сили і засоби до Тренувальної місії НАТО в Іраку та операції НАТО в Середземному морі «Морський охоронець», - наголосив Таран.

Остін зі свого боку подякував за продовження участі українських сил у складі міжнародних операцій.

Сторони також детально зупинилися на практичних кроках реалізації статусу України як партнера НАТО з розширеними можливостями.

Очільники оборонних відомств висловили взаємне сподівання на особисту зустріч найближчим часом.

Таран запросив міністра оборони США взяти участь у святкових заходах з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Читайте також: Штати перекидають бомбардувальники В1 у Норвегію у відповідь на виклики РФ

Як повідомляв Укрінформ, раніше Остін заявляв, що підтримка України у сфері безпеки й оборони на тлі її протистояння агресії РФ залишатиметься пріоритетом для Сполучених Штатів Америки.

За словами Остіна, він виступає за надання летальної допомоги, «щоб забезпечити Україну озброєнням, необхідним для захисту».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-