Разумков відкрив Раду, в залі - 170 депутатів

Разумков відкрив Раду, в залі - 170 депутатів

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання парламенту. Як передає кореспондент Укрінформу, в сесійній залі зареєструвалися 170 народних депутатів.

Верховна Рада на пленарному засіданні 18 лютого планує розглянути президентський законопроєкт №3761 «Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проєкти зі значними інвестиціями», а також заслухає звіт генерального прокурора Ірини Венедіктової.

Як передає Укрінформ, про це зазначається в порядку денному пленарного засідання, оприлюдненому на сайті парламенту.

Пленарне засідання Верховної Ради / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Звіт генпрокурора запланований на початку засідання. Після нього парламентарії планують призначити двох суддів Конституційного Суду.

Крім цього, депутати мають намір розглянути у другому читанні законопроєкти №3526 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій», №2063 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист», №3055 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської Конвенції)», №3901 «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільні дороги», а також у повторному другому читанні законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства (щодо заходів, спрямованих на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії)», №3911 «Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян».

Читайте також: Звіт Венедіктової, «інвестняні», євробляхи: що сьогодні розгляне Рада

Також, серед іншого, у порядку денному заплановано розгляд у першому читанні законопроєктів №4643-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об'єктом оподаткування якими є транспортні засоби» та пов’язаного з ним 4644-д «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України» (щодо тимчасової легалізації авто на єврономерах на пільгових умовах), №4046 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств», №4364 «Про платіжні послуги», №4535 «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост», №4225 «Про внесення змін до деяких законів України щодо Національного військового меморіального кладовища».

Парламентарії також мають намір визначитися щодо законопроєктів №№4535 та 4535-1 «Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї». Попередньо планувалося, що законопроєкти будуть відправлені на повторне перше читання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-