Рада планує ухвалити заяву у зв'язку з річницею подій Революції Гідності

Рада планує ухвалити заяву у зв'язку з річницею подій Революції Гідності

Укрінформ
Народні депутати на засіданні в середу, 17 лютого, мають намір ухвалити Заяву Верховної Ради у зв'язку з шостою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності.

Як передає Укрінформ, про це свідчить порядок денний засідання, оприлюднений на сайті ВР.

Відповідний проєкт постанови №2739 є другим питанням порядку денного.

На початку засідання заплановано розгляд питання щодо висновку Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради про висловлювання народного депутата Сергія Рудика на пленарному засіданні парламенту 28 січня.

Раніше комітет рекомендував Раді ухвалити рішення про позбавлення Рудика права брати участь у п'яти пленарних засіданнях за сексистські висловлювання на адресу народної депутатки із фракції «Слуга народу» Мар'яни Безуглої.

Крім того, для включення до порядку денного та прийняття рішення запропоновано законопроєкт «Про внесення зміни до підпункту 7 пункту 2 розділу XV "Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про вищу освіту» щодо продовження строку завершення підготовки кандидатів та докторів наук» (№4667).

У першому читанні планується розглянути законопроєкт «Про приватну детективну діяльність» (№3010).

Парламентарії також мають намір розглянути проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку розроблення, прийняття та впровадження авіаційних правил України» (№3683).

Порядок денний також містить законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» (№4184).

Читайте також: Законопроєкт про перехідний період за пів року надійде до Ради — Резніков

У другому читанні передбачено розгляд законопроєкту «Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян» (№3911).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-