Вступ України до НАТО: Шмигаль назвав ключове питання

Вступ України до НАТО: Шмигаль назвав ключове питання

Укрінформ
Питання приєднання до НАТО постане, як тільки Україна буде готова підтвердити повний перехід свого війська до стандартів Альянсу.  

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як наголосив очільник уряду, "нам дали дуже важливий політичний сигнал про те, що двері НАТО для України відкриті. Це дослівна цитата пана Столтенберга на нашій також спільній пресконференції за результатами зустрічі. І в ній викладено насправді всю суть і сенс наших з ним перемовин".

Єдиним і ключовим питанням є перехід українського війська до стандартів НАТО, зауважив Шмигаль.

За його словами, "як тільки Україна буде готова підтвердити повний перехід, відразу постане питання про приєднання до НАТО. Стосовно ПДЧ, тобто Плану дій по членству, тут, звичайно, ми наполягаємо на паралельному курсі з Грузією, де також активно ведеться відповідна робота".

Читайте також: ЄС не планує виносити Nord Stream 2 за рамки санкцій проти Росії - Шмигаль

"Сьогодні є три країни Східного партнерства, найбільш підготовлених з точки зору ПДЧ, — це Молдова, Грузія та Україна. Грузія у цій трійці трішки вирвалася вперед, і дуже важливо, щоб ми подолали це відставання, і разом з нею ввійти в План дій щодо членства. На цей рік у нас заплановано ряд навчань спільних з НАТО, які дадуть можливість продемонструвати наш рівень", - сказав Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого у Брюсселі під час пресконференції за підсумками переговорів із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники по Альянсу визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО і надають їй практичну допомогу у здійсненні реформ для наближення до стандартів НАТО, досягнення яких є передумовою для набуття членства в організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-