Україна впевнена у позиції Японії щодо санкцій проти Росії — Єнін

Україна впевнена у позиції Японії щодо санкцій проти Росії — Єнін

Укрінформ
Україна абсолютно впевнена у позиції Японії щодо збереження у повному обсязі санкцій проти Росії до виконання російською стороною всіх умов для їх скасування.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін у виступі на форумі «Азійська стратегія в дії. Роль українсько-японської співпраці», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми постійно підтримуємо діалог з широкого кола питань з нашими японськими партнерами, і ми абсолютно впевнені в позиції наших японських друзів з питання санкцій – до того моменту, поки російська сторона не виконає всіх належних передумов для повернення тимчасово окупованих територій, для відновлення миру на Донбасі, про послаблення санкцій наразі не йдеться», - сказав Єнін.

Читайте також: Росія заявляє про готовність розірвати відносини з ЄС

Він додав, що Україна веде діалог з усіма міжнародними партнерами стосовно збереження санкцій проти Росії. У цьому контексті дипломат нагадав, що нещодавно рішення продовжити на три наступних роки санкційний режим проти юридичних та окремих фізичних осіб РФ ухвалив уряд Австралії.

Посол Японії в Україні Такаші Кураі своєю чергою запевнив, що «ніколи не було жодних серйозних переговорів про те, щоб скасувати санкції проти РФ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-