Зеленський і Шмигаль привітали Литву з Днем незалежності

Зеленський і Шмигаль привітали Литву з Днем незалежності

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав Литву з Днем незалежності, подякував за підтримку України та побажав процвітання.

Про це він написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

“Що таке міцне партнерство, особливо приємно говорити сьогодні, у День незалежності Литви. Гітанас Науседа, для українців ваша країна – це взірець стійкості та боротьби за шлях до Європи. Високо цінуємо підтримку України та бажаємо Литві процвітання”, - зазначив Президент.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Твіттері привітав з Днем відновлення Литовської Держави прем'єр-міністра країни Інгріду Шимоніте.

“Щиро вітаю Інгріду Шимоніте з Днем відновлення Литовської Держави. Литва – щирий і надійний друг. Бажаю литовському народу миру й процвітання, успішного подолання викликів сьогодення”, - написав глава уряду.

16 лютого в Литві відзначається національне свято – День відновлення Литовської Держави.

Читайте також: Литва не купуватиме російський «Супутник V», навіть якщо вакцину схвалять в ЄС - прем'єрка

16 лютого 1918 року, у Вільнюсі, на засіданні Литовської Ради під керівництвом Йонаса Басанавічюса було одноголосно проголошено про відновлення незалежності Литви як самостійної демократичної держави. Вона була визнана 23 березня 1918 року кайзером Вільгельмом, однак лише у листопаді, після поразки Німеччини у Першій Світовій війні, був сформований перший литовський уряд.

Фото: Володимир Зеленський / Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-