Резніков: Питання модернізації Мінських угод є очевидним

Резніков: Питання модернізації Мінських угод є очевидним

Укрінформ
Додаткові переговорні платформи, наприклад за участю США чи Польщі, можуть допомогти спонукати Росію сісти за стіл переговорів задля завершення війни на Донбасі.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу в рамках візиту до Польщі висловив віцепрем’єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

“Політика і дипломатія – це мистецтво можливого. Тому ми точно зацікавлені й маємо рухатися в напрямку створення додаткових альянсів, які б могли принести нам користь із точки зору завершення війни”, - підкреслив Резніков.

Він зауважив, що “нормандський формат“ переговорів не виконав свою функцію, оскільки не привів до завершення війни на Донбасі.

Читайте також: Україна може використати вакцинацію в ОРДЛО як доказ контролю з боку Росії - Резніков

“І хоч що б там казали в Російській Федерації та хоч як би це їх дратувало, але питання модернізації Мінських угод є очевидним. Крім того, треба дивитися, хто ще може принести користь таким перемовинам. Тому участь США за нової президентської адміністрації, враховуючи певні зобов’язання за Будапештським меморандумом, а також Польщі, яка незабаром головуватиме в ОБСЄ, може спонукати Росію сісти за стіл переговорів і вести перемовини в інтересах миру – і врешті домовитися, а не просто блокувати всі процеси”, - підкреслив Резніков.

Як повідомлялося, нещодавно Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю для телепрограми Axios на платформі HBO заявив, що варто подумати про можливість створення ще одного формату переговорів стосовно Донбасу, окрім “нормандського“, із залученням США та Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-