Позиція ЄС щодо України на переговорах з Росією має бути твердою - Макрон

Позиція ЄС щодо України на переговорах з Росією має бути твердою - Макрон

Укрінформ
Позиція Євросоюзу щодо України на переговорах з Росією має бути твердою і єдиною.

Таке переконання висловив президент Франції Емманюель Макрон під час онлайн-дискусії з нагоди відкриття Європейського центру Атлантичної ради (м. Вашингтон), передає власний кореспондент Укрінформу.

«У критичних ситуаціях, які заходять у глухий кут, що стосуються України, а також Навального, надзвичайно важливо бути твердими і мати повну солідарність», - наголосив Макрон.

Читайте також: В Україну готують візит Макрона - посол

На його думку, щодо інших питань у відносинах з РФ європейська сторона має вести всеохопний діалог.

«У цьому дуже чутливому регіоні, я маю на увазі Україну і Білорусь, ми потребуємо політичної дискусії з Росією… Коли я бачу результати попередньої стратегії щодо України, а також нинішньої стосовно Білорусі, – ці результати не є позитивними. Ми маємо відновити засади дискусії щодо цих країн», - заявив президент Франції.

Говорячи про свою політику, спрямованої на відновлення та продовження діалогу з Росією, Макрон наголосив, що Європа і РФ мають спільну історію і культуру, є географічними сусідами.

Читайте також: Макрон заявляє про критичний період у НАТО: «Є питання, як слон у кімнаті»

За його словами, неможливо встановити мир і стабільність на Європейському континенті без ведення переговорів з РФ.

«Через різні причини, переважно у зв'язку з агресивністю Росії, а також розширенням НАТО, ми створили ситуацію, коли наші кордони просунулися максимально на Схід, але це не зменшило конфліктність і загрози на цих кордонах. Я вважаю, що у перспективі наступних десятиліть необхідно чітко сформувати спільні підходи з розбудови миру і безпеки на всьому континенті», - заявив Макрон.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-