Подоляк назвав санкції проти телеканалів Медведчука протидією фейкам та пропаганді

Подоляк назвав санкції проти телеканалів Медведчука протидією фейкам та пропаганді

Укрінформ
Рішення Ради національної оборони і безпеки України про застосування санкцій до низки телеканалів прозоре, мотивоване і спрямоване на протидію фейкам та чужорідній пропаганді.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в коментарі Укрінформу.

"Рішення щодо санкцій проти телеканалів з так званого пулу пана Медведчука цілком очікувано і очевидно. І навряд чи воно викличе питання хоч у когось, хто аналізує реальну дезінформаційну активність РФ в нашому медійному просторі. Це абсолютно прозоре рішення. Мотивоване, фактичне", - сказав він.

За його словами, дані телеканали досить активно і часто відкрито використовуються як інструменти іноземної пропаганди в Україні.

Читайте також: Зеленський на п’ять років ввів санкції проти соратника Медведчука та його телеканалів

Він також зазначив, що ці телеканали відверто вже не працюють так, як це повинно бути зі звичайними телевізійними мовниками.

"Тим більше є досить вагомі докази щодо дивних шляхів фінансування даної пропаганди. І додатково - є надзвичайно каламутна історія з переходу власності на компанії, за якими закріплені відповідні ліцензії", - розповів радник керівника ОП.

Він підкреслив, що все це заслуговує оцінки від держави - і така оцінка дана рішенням РНБО.

"Зрозуміло, санкції щодо телеканалів пана Медведчука - це зовсім не про медіа і не про свободу слова. Це тільки про ефективну протидію фейкам і чужорідній пропаганді. Це про те, що не робилося упродовж усіх минулих років, коли даний медійний міхур тільки розростався. коли при мовчазному потуранні, а іноді й за активного сприяння минулої влади цей пропагандистський пул сформувався, зміцнів і став активно «вбивати» наші цінності", - упевнений Подоляк.

Читайте також: Нацрада оштрафувала «112 Україна» за розпалювання ворожнечі

Він додав, що санкції, введені рішенням РНБО, - закономірна відповідь на щоденні інформаційні та пропагандистські атаки держави.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо Тараса Козака.

Також введені санкції проти компаній і компаній "Аріадна ТВ», «Новий формат ТВ», «ТВ Вибір», ТРК «112-ТВ», «Лідер ТВ», «Партнер ТВ», «Новини 24 години», «Нові КОМУНІКАЦІЇ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-