Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції

Оновлено
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів. 

Як повідомляє Укрінформ, відповідний указ №29/2021 опубліковано на сайті Офісу Президента.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 січня 2021 року «Про внесення змін до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 грудня 2020 року, уведеного в дію Указом Президента України від 14 грудня 2020 року № 564-27т»", - йдеться у повідомленні.

Контроль за виконанням рішення РНБО поклали на Секретаря Олексія Данілова.

Читайте також: США мають посилити санкції, якщо за рік Росія не піде з Донбасу – Гербст

Санкційний список в ОП не опублікували. Одне з рішень РНБО - засекречено.

У рішенні РНБО зазначається, зокрема, що Міністерство закордонних справ України повинно поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про запровадження санкцій і порушити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів».

Читайте також: Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на пів року

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін запропонує РНБО застосувати трирічні санкції до юридичних осіб, які порушують порядок використання повітряного простору України, здійснюючи польоти в межах забороненої зони над тимчасово окупованою територією Криму і Севастополя. 

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-