В українській делегації прокоментували рішення ПАРЄ щодо росіян

В українській делегації прокоментували рішення ПАРЄ щодо росіян

Ексклюзив
Укрінформ
Підтвердження повноважень делегації РФ у Парламентській асамблеї Ради Європи стало можливим лише за умови, що ПАРЄ жодним чином не змінить своєї позиції щодо російської окупації Криму, а також у реагуванні на порушення прав людини і міжнародного права Росією.

Про це у коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Страсбурзі розповіла голова постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Марія Мезенцева.

Народний депутат наголосила, що, незважаючи на підтвердження повноважень делегації РФ, у резолюції ПАРЄ враховано принципову правку. «Навіть те, що сьогодні Росія отримала підтвердження повноважень, це абсолютно не означає визнання того, що Крим є російською територією. Крим є українською територією під російською окупацією», – зазначила голова делегації ВР в Асамблеї.

Народний депутат висловила упевненість, що ПАРЄ повернеться до перегляду повноважень РФ на літній сесії у червні, коли буде готовий звіт за результатами моніторингу стану прав людини у Росії.

«Одним із перших завдань, яке ми мали, було оскарження повноважень російської делегації. Ми вказали на порушення вимог статуту Ради Європи, що також стосується й нових положень конституції Російської Федерації, а також нещодавньої протидії мирним зібранням по всій Росії», – зазначила Мезенцева.

Читайте також: ПАРЄ підтвердила повноваження делегації Росії

Вона наголосила, що в українській делегації не вважають результати зимової сесії Асамблеї поразкою.

«Відбулися дебати – усі питання були озвучені у залі засідань. Асамблея оговорила питання не просто про повноваження Росії, але й відносно України й інших держав, права і суверенітет яких порушені саме цим суб'єктом – Російською Федерацією», – заявила Мезенцева.

Як повідомляв Укрінформ, ПАРЄ у заключний день зимової сесії 28 січня ратифікувала повноваження російської делегації, незважаючи на оскарження їх за ініціативи українських депутатів багатьма членами Асамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-