У «Слуг народу» вистачить голосів для виключення Дубінського  - депутат

У «Слуг народу» вистачить голосів для виключення Дубінського - депутат

Відео
Укрінформ
Народний депутат від «Слуги народу» і представник президента в КСУ Федір Веніславський вважає, що фракція підтримає виключення депутата Олександра Дубінського, проти якого запровадили санкції США. 

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV, передає Укрінформ.

«Я переконаний, що санкції проти пана Дубінського цілком обґрунтовані та мають достатню кількість доказів. І наша фракція прекрасно розуміє, до яких наслідків це може призвести, якщо не буде відповідної реакції. З огляду на цей факт, я впевнений, що у фракції знайдеться достатня кількість голосів, щоб тимчасово виключити Олександра Дубінського з фракції Слуга народу. Особисто я буду голосувати за це», - заявив Веніславський.

Читайте також: Дубінський не планує виходити з фракції «Слуга народу»

За словами депутата, "Слуга народу" також підтримає призначення Юрія Вітренка міністром енергетики.

«Під час першого голосування багато народних депутатів не голосували за призначення Вітренка, керуючись аргументами, які були оприлюднені в ЗМІ, зокрема, про премії пана Вітренка від НАК Нафтогаз... На останній зустрічі пан Вітренко зміг переконати народних депутатів. Він чітко пояснив, якого плану буде дотримуватися у сфері розвитку енергетики. Саме це й збільшило підтримку серед депутатів нашої фракції на його користь», - додав він.

Читайте також: «Слуги народу» ще не вирішили, як реагувати на санкції США проти Дубінського

Як повідомлялося, 11 січня Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадив додаткові санкції проти сімох фізичних осіб та чотирьох організацій, які є частиною «російської мережі закордонного впливу», пов'язаної з Андрієм Деркачем.

Санкції США запроваджені проти колишніх українських посадовців Костянтина Кулика, Олександра Онищенка, Андрія Теліженка, а також чинного народного депутата Олександра Дубінського, який оприлюднив так звані плівки Деркача.

Крім того, до «чорного списку» потрапили люди, які працювали в команді Деркача, – Петро Журавель, Дмитро Ковальчук та Антон Симоненко. Обмеження запроваджені також проти медіакомпаній NabuLeaks, Era-Media TOV, Only News та Skeptik TOV.

Читайте також: Офіс генпрокурора відкрив справи щодо Дубінського – ЦПК

Народний депутат Андрій Деркач у травні 2020 року оприлюднив аудіоматеріали, які можуть свідчити про нібито вплив колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на п'ятого Президента України Петра Порошенка. Це записи, датовані 2015-2016 роками. За словами Деркача, «плівки» він отримав від журналістів-розслідувачів, а запис розмов робив особисто Порошенко.

10 вересня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Андрія Деркача. Згідно з повідомленням міністерства, він є одним із чотирьох осіб, санкції проти яких запроваджують за втручання у виборчий процес у США.

Фото: Максим Лісовий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-