Разумков відкрив засідання Ради

Разумков відкрив засідання Ради

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання парламенту в середу.
У залі зареєстровано 237 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.
"Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав Разумков.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні 27 січня народні депутати розглянуть законопроєкт №4489 "Про внесення змін до статті 42 Закону України "Про вищу освіту" щодо удосконалення процедури виборів керівника закладу вищої освіти" та два альтернативних до нього.

У першому читанні також планується розгляд законопроєкту №4241 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості".

Читайте також: Закон про референдум є: плюси та мінуси

Крім того, заплановано до розгляду законопроєкт №2445 "Про самоврядування медичних професій в Україні".

На порядку денному також стоїть проєкт постанови №3432 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань перевірки та оцінки стану АК "Укрзалізниця", розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства України органами управління зазначеного підприємства, що призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників.

Читайте також: Разумков сумнівається, що найближчим часом можна провести референдум

У повторному першому читанні передбачено розгляд законопроєкту №3335-1-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів".

У другому читанні парламентарії мають намір ухвалити рішення щодо проєктів законів №3633 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів" та №3755 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж".

Серед питань порядку денного - законопроєкт №3952 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-