Ще не виконана жодна процедурна вимога, аби розглядати призначення Вітренка – спікер ВР

Ще не виконана жодна процедурна вимога, аби розглядати призначення Вітренка – спікер ВР

Укрінформ
Верховна Рада поки не отримала подання Прем'єр-міністра про призначення в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єр-міністра, міністра енергетики. Подання фракції з цього приводу главі уряду також не було.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі одного з телеканалів заявив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

«Наскільки мені відомо, немає подання фракції («Слуга народу» - ред.) на Прем’єр-міністра. Процедура наступна: фракція подає кандидатуру Прем’єр-міністру. Прем’єр-міністр її вносить. Плюс потрібен повний пакет документів. Лише після цього питання розглядається на профільному комітеті. І тільки після цього питання може бути внесене в зал…Станом на сьогодні жодна з позицій не виконана», - сказав Разумков.

Спікер не став коментувати питання щодо імовірної підтримки кандидатури в.о. міністра у монобільшості, однак підтвердив, що парламент «теоретично може проголосувати (за призначення Вітренка - ред.)» 28 чи 29 січня.

Читайте також: Зеленський попросив «слуг народу» підтримати Вітренка на посаду віцепрем'єра - депутат

Як повідомляв Укрінформ Верховна Рада 17 грудня 2020 рокувідмовилася призначити Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики. Відповідний проект постанови підтримали лише 186 депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів. Невдовзі уряд призначив його в.о. міністра.

25 січня на засіданні фракції «Слуга народу» Президент України Володимир Зеленський попросив монобільшість підтримати кандидатуру Вітренка на посаду першого віце-прем’єра, міністра енергетики. По завершенню засідання фракції очільник пропрезидентської партії Олександр Корнієнко не виключив голосування за Вітренка на поточному пленарному тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-