Кулеба обговорив із главою МЗС Йорданії торгівлю та продовольчу безпеку

Кулеба обговорив із главою МЗС Йорданії торгівлю та продовольчу безпеку

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з віцепрем’єр-міністром - міністром закордонних справ та у справах експатріантів Йорданського Хашимітського Королівства Айманом Ас-Сафаді активізацію відносин між двома країнами, питання торгівлі та продовольчої безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Зазначається, що Кулеба та Ас-Сафаді наголосили на важливості регулярного політичного діалогу між двома країнами і домовилися провести ближчим часом політичні консультації між міністерствами закордонних справ.

Співрозмовники приділили особливу увагу темі розвитку торгівлі та важливій ролі українського експорту у зміцненні продовольчої безпеки Йорданії.

Глава МЗС України виступив за відновлення у 2021 році засідань Спільної українсько-йорданської комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Ас-Сафаді підтримав пропозицію Кулеби направити до України делегацію йорданського бізнесу для ознайомлення з можливостями, які надає наша держава для взаємовигідної торгівлі та інвестицій.

Окремою темою розмови стало залучення йорданських студентів до навчання в українських університетах.

Читайте також: МЗС планує цьогоріч відкрити нові посольства в країнах Африки

Сторони також обмінялися думками щодо розвитку подій у регіоні Близького Сходу та Північної Африки, обговорили подальшу взаємодію України та Йорданії у рамках міжнародних організацій.

Міністри обмінялися запрошеннями здійснити двосторонні візити після нормалізації епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-