Зеленський обговорив із новим лідером німецького ХДС євроінтеграцію, реформи та Донбас

Зеленський обговорив із новим лідером німецького ХДС євроінтеграцію, реформи та Донбас

Укрінформ
Президент  Володимир Зеленський запросив новообраного голову Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС), прем’єр-міністра федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміна Лашета відвідати Україну.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський сказав під час телефонної розмови з очільником ХДС, повідомляє офіційний сайт Президента.

Новий лідер ХДС наголосив, що Україна може покладатися на спадкоємність політики Німеччини. Зі свого боку Володимир Зеленський висловив щиру подяку за це й зауважив, що це дуже важливо для українців, особливо в питанні досягнення миру на Донбасі.

Читайте також: Зеленський привітав Лашета з обранням главою ХДС Німеччини

«Ми високо цінуємо, що завдяки саме ХДС у чинній коаліційній угоді із соціал-демократами було закріплено домовленість про потужну підтримку України у проведенні реформ та досягненні миру. Розраховуємо, що за вашої підтримки і в наступному коаліційному договорі за підсумками майбутніх виборів до Бундестагу ця традиція буде продовжена», – зазначив Зеленський.

Співрозмовники також обговорили можливість закріплення в майбутній коаліційній угоді європейської перспективи України.

«Сподіваємося також, що формулювання про підтримку України та її євроінтеграційного курсу матимуть ще більш амбіційний характер, включаючи закріплення європейської перспективи України», – сказав Зеленський.

Читайте також: Армін Лашет. Консервативний вибір німецьких консерваторів

Зеленський та Лашет також домовилися розвивати потенціал співпраці між Україною та федеральною землею Північний Рейн-Вестфалія.

«Північний Рейн-Вестфалія – найпотужніша в економічному плані федеральна земля Німеччини. Тому особливо радий активному розвитку співробітництва між Україною та очолюваною вами федеральною землею», – зазначив Президент.

Лашет під час розмови також висловив співчуття у зв'язку із загибеллю 15 осіб у пожежі в Харкові.

Читайте також: Зеленський обговорив з Меркель постачання сертифікованої COVID-вакцини

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня ХДС обрала нового лідера. Ним став Армін Лашет, який отримав у другому турі 521 голос. Найближчий конкурент Фрідріх Мерц отримав 466 голосів. Попереднім лідером партії, як відомо, була багаторічний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-