В українському законодавстві Росія буде чітко визначена країною-агресором - Резніков

В українському законодавстві Росія буде чітко визначена країною-агресором - Резніков

Укрінформ
У майбутньому законі “Про державну політику перехідного періоду” буде чітко визначено, що Росія є агресором.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков під час зустрічі з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми пропонуємо в цьому законі відверто сказати, що держава-агресор, стосовно окупованого Криму, Севастополя та окремих районів Донбасу - є Російська Федерація — чітко і зрозуміло. І тоді далі всі наслідки правові можна потім буде використовувати”, - наголосив Резніков.

Читайте також: Кулеба вважає, що участь США у «Норманді» була б ефективною у будь-якому форматі

Він підкреслив, що територія Криму та частина Донбасу окуповані, а не анексовані, що є дуже важливим міжнародним аспектом. Крім того, міністр уточнив, що готується глосарій, аби не було плутанини, і де чітко буде вказано, що Російська Федерація є державою-агресором.

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня 2021 року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оприлюднило для ознайомлення текст проєкту закону «Про державну політику перехідного періоду» та закликало надсилати свої зауваження та пропозиції.

Ознайомитися з надісланим експертному і науковому середовищу драфтом проєкту закону можна за посиланням. Крім того, охочі можуть направити свої рекомендації до 29 січня 2021 року на адресу електронної пошти: chumak@kmu.gov.ua.

Після збору пропозицій документ буде доопрацьовано та направлено на розгляд до Верховної Ради згідно з регламентом та процедурою і оприлюднено окремо з урахуванням пропозицій.

Як повідомлялось, наприкінці грудня 2020 Мінреінтеграції завершило розробку проєкту закону «Про державну політику перехідного періоду».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-