Зеленський обговорив з Меркель постачання сертифікованої COVID-вакцини

Зеленський обговорив з Меркель постачання сертифікованої COVID-вакцини

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський попросив Федерального канцлера Ангелу Меркель сприяти у пришвидшенні отримання вакцини для України.

Як передає Укрінформ, про це він сказав під час телефонної розмови з Меркель, повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що лідери детально обговорили ситуацію в Україні та Німеччині, пов’язану з пандемією COVID-19 та постачанням вакцини від цієї інфекції.

«Головним завданням зараз є захистити найбільш вразливі категорії громадян: літніх людей, лікарів, військовослужбовців. Поява сертифікованих вакцин дає нам всім надію», – наголосив він.

Президент України детально проінформував Федерального канцлера Німеччини про ситуацію на Донбасі, наголосивши на тому, що режим припинення вогню, який триває з 27 липня 2020 року, загалом дотримується, хоча й зі складнощами та провокаціями. Він повідомив про загибель під час обстрілу українського військового на цьому тижні та про пораненого напередодні.

Читайте також: 20 країн світу, де найбільше вакциновано громадян

Зеленський акцентував увагу на тому, що, крім встановлення режиму припинення вогню, практично відсутній прогрес щодо інших аспектів мирного врегулювання, хоча Україна виконала всі домовленості, досягнуті на зустрічі лідерів «Нормандської четвірки» в Парижі у грудні 2019 року.

Обидві сторони визнали, що перемовини радників лідерів «Нормандської четвірки» 12 січня цього року в Берліні були непростими, але конструктивними. Україна та Німеччина очікують на наступні консультації 22 січня.

Президент запросив Німеччину долучитися до міжнародної платформи з деокупації Криму, а також запросив Меркель завітати до Києва з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-