МЗС України та Німеччини домовилися про політичні консультації

МЗС України та Німеччини домовилися про політичні консультації

Фото
Укрінформ
Міністерства закордонних справ України та Німеччини незабаром проведуть політичні консультації в Берліні.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Твіттері заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

"Разом з послом Німеччини Анкою Фельдгузен обговорили перспективи двосторонніх заходів на 2021 р. Вже незабаром відвідаю Берлін для проведення політичних консультацій на рівні МЗС", - написав Боднар.

У пресслужбі МЗС уточнили, що під час зустрічі сторони обговорили план двостороннього політичного діалогу на 2021 рік. "Дипломати відзначили обопільну зацікавленість у проведенні 4-го Українсько-німецького економічного форуму у березні 2021 року", - йдеться у повідомленні.

Заступник міністра поінформував співрозмовницю про заплановані заходи з відзначення 30-ї річниці Незалежності України, інавгураційний саміт Кримської платформи, а також ушанування 80-х роковин трагедії Бабиного Яру, та запросив вище керівництво Німеччини до участі у них.

Читайте також: Німеччина і ЄС підтримують ініціативу щодо Кримської платформи — посол

Зазначається, що пані посол підтвердила зацікавленість у зміцненні політичних контактів між Німеччиною та Україною і підкреслила важливість продовження взаємодії у рамках міжнародних організацій, зокрема обопільної підтримки ініціатив в ООН та реалізації спільних проєктів в ОБСЄ.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-