Єрмак заявив, що причетні до втручання у вибори в США будуть притягнуті до відповідальності

Єрмак заявив, що причетні до втручання у вибори в США будуть притягнуті до відповідальності

Укрінформ
Українська влада зробить усе від неї залежне, аби причетні до втручання у вибори в США особи були притягнуті до відповідальності.

Про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак написав у Твітері, передає Укрінформ.

"Аби уникнути непорозумінь: ця адміністрація, незалежно від партійної приналежності, зробить усе, що в її силах, аби притягнути до відповідальності причетних до втручання у вибори в США", - написав Єрмак.

Невдовзі Офіс Президента підтвердив намір притягнути до відповідальності причетних до втручання у вибори в США. "Конкретні кроки будуть оприлюднені найближчим часом", - зазначили в ОП.

Як повідомлялося, 11 січня Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадив додаткові санкції проти сімох фізичних осіб та чотирьох організацій, які є частиною "російської мережі закордонного впливу", пов'язаної з Андрієм Деркачем.

Санкції США запроваджені проти колишніх українських посадовців Костянтина Кулика, Олександра Онищенка, Андрія Теліженка, а також чинного народного депутата Олександра Дубинського, який оприлюднив так звані плівки Деркача.

Крім того, до «чорного списку» потрапили люди, які працювали в команді Деркача, – Петро Журавель, Дмитро Ковальчук та Антон Симоненко. Обмеження запроваджені також проти медіакомпаній NabuLeaks, Era-Media TOV, Only News та Skeptik TOV.

Народний депутат Андрій Деркач у травні 2020 р. оприлюднив аудіоматеріали, які можуть свідчити про нібито вплив колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на п'ятого Президента України Петра Порошенка. Це записи, датовані 2015-2016 роками. За словами Деркача, "плівки" він отримав від журналістів-розслідувачів, а запис розмов робив особисто Порошенко.

Читайте також: США ввели санкції проти учасників кампанії з «плівками Деркача»

10 вересня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Андрія Деркача. Згідно з повідомленням міністерства, він є одним з чотирьох осіб, санкції проти яких запроваджують за втручання у виборчий процес у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-