Через тарифи Шмигаля кличуть у Раду 25 та 26 січня

Через тарифи Шмигаля кличуть у Раду 25 та 26 січня

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль представить у Верховній Раді доповідь про врегулювання ситуації щодо тарифів для населення 25 і 26 січня.

Таку пропозицію Голови ВР Дмитра Разумкова підтримали представники всіх депутатських фракцій та груп на нараді щодо врегулювання ситуації з тарифами на газопостачання та електроенергію для населення, повідомляє Укрінфор із посиланням на пресслужбу ВР.

“За результатами наради вирішено заслухати Прем'єр-міністра України з доповіддю про заходи для врегулювання ситуації з підвищенням тарифів на Погоджувальній раді депутатських фракцій та груп 25 січня, а також на пленарному засіданні парламенту 26 січня”, - йдеться у повідомленні.

Спікер наголосив, що тарифоутворення - це зона відповідальності уряду, і парламент не може перебирати на себе ці функції.

“Але нам потрібно напрацювати єдину концепцію врегулювання. Важливо, щоб всі громадяни нашої держави розуміли, як це буде відбуватися”, - підкреслив він.

Читайте також: Шмигаль ініціює державне регулювання цін на газ для населення

Учасники наради заслухали інформацію керівництва уряду про заходи, які плануються для врегулювання ситуації з підвищенням тарифів на газопостачання та електроенергію для населення. Представники Кабінету Міністрів поінформували парламентаріїв, що пропонується запровадження держрегулювання цін на газ на період карантину, але не довше, ніж триватиме поточний опалювальний сезон.

Окрім того, за інформацією уряду, планується монетизувати пільги на споживання електроенергії для опалення.

Детальніше ефективність запропонованих Урядом заходів у Верховній Раді обговорять 25 та 26 січня, зауважили у пресслужбі ВР.

У нараді взяли участь представники депутатських фракцій та груп, Прем'єр-міністр України, представники профільних відомств.

"Перший пленарний день (26 січня) нового року почнеться з заслуховування Прем'єра з питання тарифів", - написав заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк у Телеграм-каналі.

Читайте також: Ціни на газ у платіжках знизяться на третину - нарада у Президента

Він також повідомив, що під час наради Прем'єр поінформував про рішення держрегулювання цін (price-cаp) на газ з лютого на період карантину (фактично до кінця опалювального сезону - до 120 днів). "Ніби як навіть сподіваються на підтримку МВФ у цьому питанні. Буде Вітренко вести сьогодні перемовини", - зазначив депутат.

Читайте також: Шмигаль анонсував перегляд тарифів на розподіл газу

"Щодо електрики: уряд хоче дати механізм у вигляді монетизації субсидії замість скасованої пільги", - додав Железняк.

Як повідомляв Укрінформ, 13 січня Голова ВР Дмитро Разумков зібрав нараду за участі Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, керівника НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболева і керівників фракцій і груп щодо тарифів на енергоносії для населення.

З 1 січня в Україні зросли тарифи на газ та його транспортування, а також було скасовано пільгову вартість на 100 кВт електроенергії на місяць для приватних споживачів.

У зв’язку зі зростанням цін на комунальні послуги відбулася низка протестів у різних регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-