КВУ підрахував, скільки законів ухвалили голосами монобільшості

КВУ підрахував, скільки законів ухвалили голосами монобільшості

Інфографіка
Укрінформ
Народні депутати від парламентської фракції "Слуга народу" минулого року забезпечили 226 голосів тільки за 16% ухвалених Верховною Радою законів. 

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані Комітету виборців України, оприлюднені у Фейсбуці.

"Минулого року лише 16% законів було прийнято голосами монобільшості... Депутати «Слуги Народу», які мають права коаліції у ВР IX скликання, забезпечили 226 голосів лише за 16% прийнятих законів. Так, 226 або більше депутатів монобільшості проголосували за 37 із 230 законів", - ідеться в повідомленні.

Як зазначають у КВУ, решта законів не були б ухвалені без голосів інших депутатських фракцій та груп. При цьому абсолютна більшість проєктів були ініційовані самими членами провладної команди: Президентом, урядом, народними депутатами монобільшості.

Читайте також: З депутатів-прогульників вирахували понад 30 мільйонів на штрафи

За інформацією Комітету виборців, показники голосувань монобільшості постійно знижуються, починаючи з початку роботи ВР IX скликання. За рік у монобільшості залишилося лише 211 депутатів.

"Якщо у вересні 2019 року за прийняті закони в середньому голосували 231 народний депутат «Слуги Народу», то у вересні 2020 р. – 206 депутатів, а в грудні 2020 р. – 211 депутатів", - ідеться у повідомленні.

Голова КВУ Олексій Кошель вважає, що низькі показники роботи монобільшості пояснюються не лише загальним зменшенням відвідування Ради через коронавірус, а передусім, "це питання фракційної дисципліни та політичних розколів усередині політичної сили".

До уваги було взято голосування за закони, ухвалені ВРУ за період із 1 січня 2020 р. по 1 січня 2021 р. та підписані Президентом. Враховувалися результати фінального голосування, коли закон було прийнято в цілому.

Усього за рік було ухвалено 230 законів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-