Україна планує укласти взаємовигідну угоду з Угорщиною - Жовква

Україна планує укласти взаємовигідну угоду з Угорщиною - Жовква

Укрінформ
Україна планує укласти взаємовигідну угоду з Угорщиною щодо двосторонніх відносин, яка стане дорожньою картою.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України, дипломатичний радник Президента Ігор Жовква у статті для "Дзеркала тижня".

"У відносинах з Угорщиною прагнемо вийти на взаємну довіру та підтримку, тому шукатимемо засобів розбудови конструктивного діалогу з чутливих питань. Готуємося до проведення зустрічі лідерів обох держав. Вона має завершитись укладенням нового документа — свого роду взаємовигідної дорожньої карти наших відносин", - написав він.

Жовква додав, що чудовим досягненням минулого року стала успішно проведена дипломатична робота, результатом якої є обрання посла України в Угорщині на посаду голови Дунайської комісії — відповідно, необхідно на практиці реалізовувати це головування.

Він також наголосив, що важливим цього року стане опрацювання чіткого алгоритму для отримання Україною статусу спостерігача в ініціативі «Тримор’я».

Читайте також: Кулеба - про відносини з Угорщиною: «Танців з бубном» на території України ми не допустимо

Як раніше повідомляв Жовква, Україна відкрита до обговорення форматів і рівня залучення до діяльності “Ініціативи трьох морів” ("Тримор’я") та розраховує на допомогу польських партнерів. У рамках візиту 11-13 жовтня до України президент Польщі Анджей Дуда пообіцяв на саміті “Ініціативи трьох морів” 19-20 жовтня в Естонії ініціювати питання співпраці з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-