Україна у ТКГ про головування Швеції в ОБСЄ: Чекаємо на тісну співпрацю

Україна у ТКГ про головування Швеції в ОБСЄ: Чекаємо на тісну співпрацю

Укрінформ
Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі сподівається на тісну співрацю зі Швецією, яка перебрала головування в ОБСЄ.

Про це йдеться у дописі, розміщеному у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні Королівство Швеція розпочинає своє річне головування в ОБСЄ (Організації з безпеки і співробітництва в Європі). Новий голова, міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде, вже заявила про те, що Шведське головування ОБСЄ підтримуватиме роботу нормандського формату і Тристоронньої контрактної групи з метою відновлення суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - заявили у делегації.

Там назвали символічним, що перший закордонний візит у новій ролі Лінде планує здійснити до України.

Читайте також: Кулеба привітав нове керівництво ОБСЄ

В українській делегації розраховують, що цей візит буде важливою нагодою чинному голові ОБСЄ побачити на власні очі наслідки триваючої збройної агресії та тимчасової окупації Російською Федерацією частин території України.

"Швеція традиційно підтримувала Україну і є одним із найбільших наших друзів. Тож із нетерпінням чекаємо на тісну співпрацю в цьому новому для наших країн форматі в 2021 році", - наголосили в Українській делегації в ТКГ.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня Швеція перебрала на себе річне головування в ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-